Fredag!

Idag blir det att testa en ny tränare med Rocket! Världens underbaraste häst! Vi ska rida för någon som heter ulle! Jag hoppas det är en bra människa som förstår sig på Rocket och mig… Men jag hoppas på det bästa.. Hade egentligen inte velat tränat hoppning idag med Rocket med tanke på tävlingen imorgon. Men med tanke på att han bara ska gå en Clear round imorgon så tror jag inte det ska göra någon större skada. Det är ju inte direkt något tungt jobb som han ska göra… Och jag tror vi kan behöva ha en ny tränare så vi får testa på lite nya tips! :)

Bilder kommer Förhoppningsvis senare! :)


Två dagar före Tävling!

Träningen idag blev att jag red ut en vända med Elin och kände på honom över några hinder! Han var super taggad, men fruktansvärt rivig av sig. Han ville inte lyfta på frambenen. Han rev och han rev och han rev. Det slutade med att vi hoppade 110-115, Och då kunde han lyfta på benen. Jag förstår inte varför han blir så fjollig och inte vill ta i när det är lågt? Han blir lixom loj hela hästen och sattsar inte? Bara hänger med frambenen.

Det slutade i alla fall att han började engagera sig lite när vi höjde och då gav vi oss. Jag är helt fascinerad över mig själv som vågade styra på ett hinder som var så högt utan att ha ett hjälp hinder. I början brukar jag bli skit harig på 90 cm. Men det känns som att det håller på att släppa nu när Rocket har ett helt annat sug mot hinder och vill hoppa!

På kvällen var vi iväg och tvättade hela hästen så att han skulle bli riktigt fin under lördagen. Och jag tror han njöt i början när mamma smekte hela hans kropp i säkert en halvtimme.. Mindre populär var jag när jag skulle skölja han i ansiktet, men det går bättre och bättre för varje gång. Jag tror att han en vacker dag kommer lära sig att njuta även då.. :)

Imorgon blir det till att putsa grejer hela dagen samt städa och fixa transporten! Och så klart hålla Ren. Dock tror jag inte att jag kommer vilja knoppa hans man. Den får nog vara flygig och häftig.. Då kanske det ser ut att gå fortare än det gör om manen flaxar lite snyggt ;)


Peppnings försök inför tävling!

Nu är det bara två dagar kvar innan det är tävling! Jag har ingen aning om hur jag ska lägga upp min träning idag och imorgon!

Jag är kuven i om jag ska ut och galoppera honom idag och sen bra känna lite lätt på honom under morgondagen. Eller om jag ska ta det lugnt idag och sen låta han stå imorgon. Någon som har något tips. Hur brukar ni träna era hästar inför tävling. Jag vill så gärna att detta året ska funka för mig och Rocket.  Och jag tror att jag måste ändra på peppningen för att ha honom på sitt bästa humör under tävlingsdagen!


Måndag, Tisdag och halva Onsdag!

I måndags så red jag en vända med Rocket! Vi klättrade backar för att bygga lite muskler på våra djur… :) Vi gick i en svacka med två backar. Den ena är längre och mer sluttande. Medans den andra är kortare och brantare. Jag tycker det är toppen backar att klättra i. Den ena ger mjölksyra och den andra kondition typ.

Vi red i alla fall upp en vända och travade hästarna som uppvärmning innan vi gick i svackan 10 gånger. Vi skrittade dom 8 första gångerna i sådan lång och låg form som möjligt. Sen näst sista vändan drog vi på dom i full galopp innan vi red upp på åkern och travade av dom i lång och låg form.

Jag har börjat rida Rocket på två tyglar nu. Och han funkar bra på det. Snart så kan jag byta till ett vanligt tredelat! Vilket jag tror kommer bli toppen!

Igår red vi ut i skogen och skulle leka lite bara. Vilket gick bra. Bortsätt från att Elins häst som tappade en sko! Skit tråkigt. Vi som hade tänkt rida ur dom lite och bara vandra med dom idag.  Men så blev det inte.. Så jag drog med mig Elin upp i lite backar och sånt… Haha jag tror nog aldrig att jag har blivit kallad så många fula ord på en och samma dag! Usch Elin, din mamma borde tvätta din mun med såpa.  ;)

Idag så blir det antingen att jag rider ut lite själv och galopperar lite. Eller s blir det ut och gå. Vi får se hur mycket jag orkar. Jag är helt slut och har feber samt är snuvig, så jag vet inte hur mycket jag orkar! Det märker vi.

Nej Nu ska jag försöka få tag på Älskade Marcus innan jag ska sova en vända till!


Träningstävling!

Idag var jag iväg på en träningstävling med Rocket! Vill börja med att tacka Elin för att hon var så himla snäll och ställde upp!

I alla fall så är jag missnöjd med hur dom hade lagt upp själva ”tävlings dagen”. Jag hade fattat det som att det skulle vara under mer Tävlingsliknande former! Men nu var det mer som en hoppträning. Vi fick trava över bommar och en lärare instruerade oss hur vi skulle rida fram och hur vi skulle hoppa banan och la sig i allting!

Så med det är jag missnöjd med. Samt att banan bara innehöll 5 hinder gjorde ju inte saken bättre direkt?

Aja, i alla fall så började vi skritta fram på lång tygel och Rocket var pigg… Vi fick rida i en grupp med en massa ponnyer och det var svårt att får allting att rulla på i ett bra tempo. Jag fick hela tiden hålla in honom och små trava när vi skulle trava fram.  Så vi kom inte riktigt till ridning i traven och det var lite synd… i galoppen däremot låg vi och rullade på i en ganska stor galopp med långa språng! Och han kändes fin! Vi red efter fyrkantspåret och la in volter vid bokstäverna C och A! Och Rocket lyssnade bra!

Jag la in lite ökningar i galoppen när jag såg att jag hade en ”tom” långsida och han var snabb att svara framåt.

Vi travade lite på bommar först och det var väldigt korta avstånd med tanke på ponnyerna. Och Rocket fick det väldigt trångt mellan bommarna. Men han skötte det fint ändå tycker jag. Sen hoppade vi fram en gång på ett räcke och två gånger på en oxer. Räcket fixade Rocket galant. Men sen när vi skulle hoppa oxern så la jag mig i lite för mycket. Tog en halvhalt för mycket och vi kom för nära. Så han stoppade. Samma sak hände andra gången också. Sen gick det bra dom två andra gångerna. Innan det var min tur att hoppa banan så betslade jag ner. Jag tog alltså av deltorna och satte tygeln enbart i den stora ringen. Så att det blev så mycket nära ett vanligt tvådelat som möjligt! Och jäklar vad fin han blev på det!  Så jag funderar på om jag ska rida Rocket på två tyglar istället för en med delta. Men vi får se.. Annars så byter jag bara ner till ett vanligt tredelat.

Vi hoppade banan och det gick bra utan några större missar bortsätt från en, där jag ville gå på tre men Rocket på fyra! Vi fick en rivning i första klassen och tre rivningar i andra klassen.  Men jag är nöjd ändå.. Vi fick två bra rundor och jag vågade hålla galoppen uppe.. :) så jag är nöjd över min insats och min hästs insats i tävlingen.. :) nu väntar Falun nästa vecka.. Och imorgon blir det att rida lite med Elin! Vi ska antagligen klättra lite backar tror jag!


Fredag!

Idag var jag och Elin och gjorde en Hoppbana på typ 10 hinder! Och GUD vad kul vi hade! Rocket var taggad till tusen och gick verkligen in för uppgiften till max! Han är så rolig när han är på sitt bästa humör.  

Först byggde vi några hinder utav lite kvistar och pinnar. Dom blev kanske 50 cm höga! Helt okej. Sen när vi kom till ett bättre ställe så byggde vi lite hinder av granris som vi gjorde något högre.. Dom blev kanske 80 cm höga och Rocket fixade det galant! Det är så skönt att sitta på en häst som man vet gör saker utan problem… Jag hoppas och tror att höjden aldrig blir ett problem. I alla fall så trampade han på stadigt och självsäkert fram till vartenda hinder och det kändes busenkelt! Vi kunde OFTAST hålla en rytmisk och bra galopp fram till vartenda hinder och kom inte fel så jätte många gånger…  Och dom gånger vi kom fel så rättade Rocket till det väldigt bra!

Imorgon så ska jag och Elin bara ut och gå med hästarna.. Det känns som att dom behöver ha en vilodag, och speciellt Rocket innan tävlingen. Jag vill ha honom på ett sådant bra humör som det bara går… Och när Rocket är pigg då är han glad! Jag hoppas bara att jag kommer kunna lotsa honom runt banan på ett bra sätt hela tiden! Men det återstår att se. Första tävlingen gör vi som sagt på hemma plan och planerna är att ta oss runt utan ett stopp! Vilket vi så klart ska Fixa!!

So long!


Torsdag!

Idag så red jag och Elin en vända vid klockan 13, och det gick bra! Rocket tuffar på i sitt glada humör och är toppen att ha att göra med! Han är riktigt rolig att rida, och nu taggar vi tävlingen på söndag! Ska ju hoppa en 70 klass och en 80 klass. Sen har jag planerat in hur jag ska lägga upp mina tävlingar.

Nästa tävling blir bara en 90 i Falun! En lokal. Sen blir nästa en Pay and jump i Borlänge där jag ska hoppa en 70 klass och en 90 klass. Sen blir det Falun igen och då ska jag hoppa en 90 klass och 100 klass! Nu hoppas vi på att en intensiv tävlings period ska få via nerver att släppa.  Sen ska vi KLÄTTRA i klasserna! Rocket ska bli så bra som jag vill att han ska bli.. Och jag SKA bli så bra som Rocket kan bli. VI SKA klara det TILLSAMMANS! JAG tror på OSS!

Imorgon så väntar det lite tränghoppning på en bana jag och Elin ska bygga! Vi får se hur mycket till hinder det blir… Men Roligt tror jag lätt att det kommer bli! :)


Gårdagen och Idagdagen!

Igår så red jag en vända med Elin i det fina vädret! Vi hade det toppen trevligt och hästarna var pigga.
Det var inte bara Rocket som sparkade bakut och bockade. Jag och Elin kom även fram till att hennes häst faktiskt kan galoppera under ryttare. Och Han hade även en väldigt trevlig galopp för att vara travare.

Vi red i alla fall en vända förbi prästolles samt runt lite i naturreservatet innan vi red hem över åkrarna bredvid älven. En runda som tog ungefär 1 timme och 40 minuter. Vi skrittade mest men försökte trava och galoppera där underlaget tillät! 

Idag har jag städat hela stallet och gjort om lite. Så nu är jag riktigt nöjd! Jag hoppas på att det håller sig så rent och fint som vi har det nu. Jag flyttade även runt lite. Så hästen står numera åt fel håll och hyllan har vi kasserat från stallet. Byggde istället ett eget bord som vi har stående över mathinkarna så att inte Rocket kan komma åt dom om han skulle ta sig lös någon dag och känner sig extra hungrig eller något!

Jag kände alltså inte för och rida idag då Elin dissade mig och det blev väldigt sent innan jag var klar ute med allting. Så idag fick han vila. Men jag tror det kan vara bra och han behöver nog det för att få rensa tankarna lite över det vi har tränat på nu när vi varit ute dom senaste dagarna!

Blev inget vidare långt inlägg men en liten överblick fick ni i alla fall över dessa två dagar!


Tävlingar!

Dessa tävlingar ska jag antagligen tävla i under den närmaste framtiden!

Mockfjärd klubbtävling 11/3
70 och en 80 Klass

Falu ryttarsällskap Lokal 17/3
90 klass bara

Orsa ridklubb Lokal 5/4 (Kanske)
80 och en 90 Klass

Falu ridklubb Lokal 22/4
90 och kanske en 100 klass. (Beror på hur han hoppat på andra tävlingar)

Vansbro ridklubb 28/4 (Kanske)
90 och en 100 klass

Leksands ridklubb 12/5
90 och en 100 klass

Svärdsjö ridklubb 19/5
Vet ej klasser

Svärdsjö ridklubb 27/5
Vet ej klasser

Dessa är dock preliminära klasser och starter. Vi får ju se hur Rocket fungerar på tävling. Men dessa tävlingar som det känns nu ska jag åka på. :)  


Häst massage!

Igår var Carina här och gick igenom Rocket med massage och nålar. Hon tyckte att hela han var väldigt mjuk och trevlig att ta på men samtidigt så hade han blivit lite sämre i hägersidan igen. Inte mycket men det vi har jobbat bort hade börja smyga sig tillbaka lite. Och jag förstår det. Jag har ju inte underhållit honom i ridningen då han inte har blivit riden varje dag, och enligt min vetskap så tappar Rocket väldigt fort kroppen om han bara står.

Men över lag var hon nöjd med hur han svarade på behandlingen och tyckte att han blev rak igen, så nu ska jag underhålla honom genom att rida honom normalt och träna på i samma friska tempo som jag gjort tidigare.

Vi satte även nålar för energin, det blir att dem får ett påskjut av energi i kroppen och blir gärna lite piggare och gladare. Vilket jag märker direkt på Rocket att han blir. Hela han spritter i kroppen och får ett mycket piggare utseende. Ögonen lyser på honom två – tre timmar senare.

Nu hoppas vi att han blir lika trevlig att rida under en längre tid och att vi kan träna på nu när han känns så pigg och fräsch.


Hoppträning!

Jag hopptränade ju som sagt Rocket i söndags och jag är nöjd. Han hoppar trevligt och har ett sådant driv fram till hindren att det verkligen är roligt att hoppträna honom. Dock så känns det som att det väller över för honom ibland och allting kommer  ”på samma gång”. Han blir alltså väldigt pigg och vill väldigt mycket och blir då väldigt känslig på bettet, han tar förhållningarna väldigt bra, nästan för bra och blir gärna lite av och på i munnen.  Men det tror jag kommer försvinna bara jag kan börja rida honom kontinuerligt men samtigit har kvar den positiva inställningen.

I alla fall så började jag med att rida fram honom i skritt och trav i en väldigt lugn och trevlig form. Väldigt lång och låg. Där han nästan gick med nosen i backen och snokade lite. Han gick stadigt där nere utan att bli tung i handen. Och i detta började vi rida på en volt över travbommar där man dock skulle ha hunnit rakrikta hästen innan bommarna och rak över och efter. Men samtidigt snabbt kunna komma tillbaka till volten utan att störa allt för mycket eller att hästen sköt ut bogen. Rocket har som tidigare nämnt väldigt svårt att svänga för höger skänkel och skjuter då gärna ut bogen och går som i en skänkelvikning. Så det tränade vi mycket på. Jag skulle ha honom inåtställd på volten och rida honom lite utåtställd i nacken över bommarna samtidigt som kroppen skulle vara rak. När vi kom på hur vi skulle göra så blev han riktigt fin och vi kunde gå tillbaka till att rakrikta honom i hela kroppen utan problem.

Sen skulle vi hoppa fram lite. Vi låg och rullade i vänster varv först över ett litet räcke där själva ”hoppet” bara skulle bli ett förstorat galoppsprång. Alltså inte komma nära eller inte långt ifrån, bara rulla på i en jämn fin galopp. Detta funkade mindre bra då Rocket blev väldigt tjafsig i handen och ville inte att jag skulle göra någonting. Men samtidigt så ville han ha all hjälp i världen hela tiden. Mycket mysko situation i alla fall.

Efter det så bytte vi varv och skulle göra samma sak i höger varvet då på en oxer. Vilket nu inte funkade alls. För när Rocket såg att det var ett lite större hinder så laddade han på utan f*n, och studsade på stället fast jag hade lång tygel. Han var som sagt väldigt känslig. Vi lyckades i alla fall reda ut det något sånär. Sen hoppade vi banan, med lite relaterade avstånd och sånt.. Vilket gick sådär. Han hade kvar samma humör hela tiden och var nästan lite svår att rida på i ett bra tempo utan att hela han spratt i kroppen.

Banan var lång med 12 språng, och den hoppade vi 2 gånger, Dock på en höjd av 60 cm. Och det tyckte jag var helt okej ändå. Någe högre hade jag inte velat haft det, och jag hade nog så drygt att komma ihåg att andas hela banan runt.

Över lag så är jag halvnöjd med träningen, Det som var ett plus är att Rocket var pigg och verkligen ville hoppa, han kändes riktigt taggad på hinder och verkade tycka att allting var riktigt kul. Minus var nog det att jag aldrig kom till ridning riktigt. Det blev så mycket små konflikter mellan mig och Rocket så att vi aldrig fick upp något bra tempo och det blev aldrig någon lugn ridning.


Oups!!

Här har det verkligen varit riktigt dött.. Men jag har verkligen inte haft tid eller ork till att uppdatera. Men nu ska jag komma igång igen när jag är på hemma plan.

I alla fall så har det varit rätt tråkiga dagar åt mig.. Rocket har haft mini semester i 2 veckors tid då jag har varit uppe i Umeå och bara tagit det piano med allt. Men när jag kom hem på söndagen så blev det lite hoppträning för Åsa i Mockfjärd. Mer om det i ett annat inlägg.

Annars så har även Rocket fått tagit det väldigt lugnt.. Far har varit ute och motionerat Rocket för hand och lite sådant men ingen nämnvärt, så det kanske inte var det snällaste att åka och hoppträna, men jag kände att jag behövde det! :)