Dressyrat!

Idag fick jag lite hjälp av Jolin när jag red Rocket! Jag tog med honom upp till klubben och red lite dressyr.
Det är skönt att ha med någon som kan lite och som vet hur det är med hästar som gärna springer ifrån arbetet lite. Rocket jobbade bra och verkade suga tag fint i bettet. han jobbade trevligt med ryggen och jag tyckte att han stoppade under benen under sig ordentligt!

I morgon blir det intervaller innan Carina kommer hit och ska massera honom. Slutar tidigt så ska passa på i en bra backe att rida fort upp och sakta ner för! Ska även sen passa på att verkligen nyttja ridhuskortet så mycket det bara går detta år. Annars så känns det dumt att betala 800 kronor för ett ridhuskort som man inte nyttjar. Men det ska det bli ändring på.

jag funderar även på om jag ska vara med på höjdhoppstävlingen som dom ska ha på klubben under klubbmötet. Men vi får se. Jag vet inte om jag kommer fega ut direkt eller om jag kommer hoppa en bit. :) vi får helt enkelt se hur det känns, annars om inte det blir det så funderar jag på att åka till avesta och vara med på tävlingen där. och hoppa 80 och en 90 klass, eller bara en 80 klass. Men vi får se hur det känns på hoppträningen på lördag. :)

nej nu ska jag sova. Puss och godnatt!

Ledig..

Idag fick rocket en ledig dag. Och det var han välförtjänt av.. Då han gick ett hårt pass igår framför vagnen.
Han har böjat fått riktigt trevlig kondition nu och muskler. Så vi är på g. Har även bokat ridhuset i mockfjärd nu. Så på lördag blir det mer hoppträning. tänkte jag skulle sätta upp en klassisk bara på långsida- snett igenom - långsida - snett igenom. Känns som att det går fort att ställa upp och man kan hoppa den två gånger på raken. Så kan vi höja upp lite om det känns bra.. :) Så kan man ju lägga till en kombination också. :) Jag tror det kan bli bra.

Kan även berätta att jag nu antagligen köpt en padd åt hästen för 1000 kronor. En äkta fårskinnspadd som man kan bygga upp om det behövs. Men jag ska testa att lägga på den imorgon igen så får vi se hur den sitter.. :)

Nej nu ska jag sova. Vi hörs imorgon.

Hopptränat!

Hopptränade Rocket idag och det gick riktigt bra.. Utöver förväntan om jag ska vara ärlig. Han var super trevlig. Hoppade trevligt och allt. Hoppade lite ensamstånde hinder idag och en kombination med oxer - oxer och ett räcke med två bommar framför..

Hoppade 115 som högst idag och tyckte det dög. Rocket verkade vara lite loj och inte så jätte pepp. Det var nästan lite på och av hela tiden. Så jag valde att inte ställa högre krav utan tränade  mer på att få med bogen genom svängen och att han skulle suga tag i hindret, vilket han gjorde när vi höjde lite. Jag ska lägga upp tre filmer när jag hoppar räcket där man ser en klar bättrning från första gången till tredje gången. :)

Jag tycker att man ser skillnaden rätt tydligt från ett till tre. Jag får med hästen mycket bättre på sista språnget än jag får i första exempelvis. :)

Hoppträning!

Nu ska jag iväg på hoppträning med rocket! Tänkte att jag skulle hoppa som på en åtta.
Med tre hinder, alltså ett ensamstånde och en kombination :) så två räcken och en oxer. Sen ska jag ha bommar framför hindrena så att vi kommer rätt på dom. :)
Jag tror det kommer gå bra. Bara rocket är lite taggad så tror jag att vi kommer hoppa toppen.. :)

So long.. :D

Ska ta upp bloggen igen!

Nu ska jag ta upp bloggen igen!! Och denna gång med nya tag! Jag har därför raderat alla gamla inlägg som jag har skrivit förut! dom är inget att ha och jag ser ingen nytta i att ha dom kvar om jag ska börja om från början!

Det ända inlägget som är kvar sedan tidigare är min defination av mitt och rockets liv från början till slut! Det tycker jag ska få vara kvar för det är mitt förflutna med min bästa vän! Och det är också honom som det mesta kommer handla om, även om min fina pojkvän även kommer få träffas på i ett hörn då och då.. :)