Dressyrridning!

Träningen idag gick bra! Jag fick mycket bra tips och jag ska antagligen rida för Anna igen på torsdag! Vilket jag tror kan vara bra då vi får träningarna lite tätare inpå, istället för att det ska gå en hel vecka innan det blir träning igen.

Vi tränade i alla fall mycket övergångar och att ställa igenom hästen. Och jag känner att jag får igenom honom till vänster men han rinner iväg för mig när vi ska vända till höger. Samt att så fort han får chansen så hänger han i handen på mig. Och där måste jag vara väldigt snabb med att driva honom framåt.  Men jag blir istället lite för passiv och låter hellre honom ligga lite på bettet än att jag ska vara på honom.

Vi red även lite galopp och skulle vara noga vid hörnpasseringarna och Rocket har lite svårt att böja igenom sig ordentligt i hörnen. Lite för att han är obalanserad och lite för att han inte riktigt orkar bära sig ordentligt i hörnen!

Men jag tyckte i alla fall att träningen var givande och ser fram emot nästa träning! Nu ska jag prata lite med min Älskade pojkvän Marcus innan jag ska sussa kudde tidigt imorgon då jag ska upp på körlektion vid halv 10 !


Snart sussa kudde..!

Det blev att ut och gå med Rocket istället för att rida honom. Men det var lagom det med.. Signe och Garbo fick följa med idag. Så imorgon kommer Rocket nog vara pigg under träningen, Han var till och med tittig idag på gången.. Jag tror min häst får lite mycket mat.. :P haha, men men, det blir så när han måste gå upp i vikt.. :) Utvärdering utav träningen kommer imorgon! :) Så vi får se om jag bloggar mer idag  eller imorgon!


Lördagen! :D

Förlåt för att jag missade uppdateringen igår. Men det hände inte så mycket på hästfronten igår. Rocket fick stå då han gick rätt tufft i torsdags och sen tror jag han behövde det med tanke på att han ska gå dressyrträning imorgon, som jag hoppas blir tuff.. :) Vi måste verkligen komma till rätta med hans form och allt sånt.

Idag blir det nog en skrittvända med graman, där vi ska träna på att han ska komma fram till skänkeln direkt utan att jag ska behöva be honom tre minuter innan det händer något. Bara lite förberedande inför imorgon.. :) Så vi inte behöver börja med att träna på det.. :)

Nya bilder kommer kanske upp idag och så ska jag be Elin om filmerna från hoppträningen i föregår…. :) Sen blir nästa träning för Ulle den tredje Maj.. :) Då hoppas jag att vi spinner vidare på det vi jobbade på häromdagen.. :) Så jag ska passa på att hoppa lite under nästa helg och då tänkte jag lite stuts och kombinationer och lite sånt..  Kanske 9 stuts på rad… och sen en tre eller fyra kombination..  Vi får se hur det blir.. :)


Hoppträningen! :)

Träningen idag gick bra. Det började toppen och Rocket var riktigt härlig att rida. Han hoppade fint och jag hade en bra känsla. Vi hoppade stuts några gånger på en volt först.

Sen skulle vi hoppa stutsen och vända nästan nittio grader till vänster vilket är Rockets svåra varv och vi fick lite problem med att komma rätt på bommen som låg tre galoppsprång fram till hindret. Så där fick vi några kråksprång. Men sen kom vi på hur vi skulle rida och då flöt det på riktigt bra. Vi hoppade så några gånger innan Ulle höjde upp till säkert 115-120cm och det hoppade Rocket hur bra som helst.

Sen skulle vi hoppa trekombination och så klart så börjar Rocket stanna. Jag tror dock inte han stannade på det hindret han tänkte stanna på. Utan jag tror han stannade för att fundera över vad han nyss hade hoppat och då blev det ett stopp på vattenmattan så jag flög. Dock var jag snabbt uppe i sadeln igen och vi hoppade det igen utan problem.

Under banans gång så hade Rocket blivit lite trött i psyket så nu började han stanna på precis allting. Vilket vi fick jobba oss igenom. För det var bara fulstopp på fulstopp på fulstopp. Som att han försöker komma undan hela tiden. Så jag och Ulle tog den dusten och sen började det flyta på igen och vi hoppade en banan på cirka 110 och vi gjorde det felfritt. Dock märker jag på mig själv att jag blir osäker när han gör fulstopp så jag släpper skänkeln helt dom gånger jag inte ser vad som kommer hända. Och då får vi ännu mer stopp som egentligen inte är befogat.

Men över tröskeln kom vi och dusterna blir bara kortare och kortare hela tiden. Förut kom vi inte förbi dom utan hela banan blev ett stopp här och ett stopp där… Men nu varade den i kanske 10 minuter innan rocket började hoppa bra igen. Och jag tror det är bra att jag hela tiden får honom att hoppa igen innan träningen är slut. För i slutändan så kommer det vara till så mycket hjälp för oss båda att jag inte gav upp utan red in i det sista :)


Jag och Rocket! För länge sen!

Filmer kommer så fort jag får dom av Elin! :)


Hoppning i skogen!

Här kommer lite filmer på när jag hoppar Rocket i skogen tillsammans med Elin! Och han kändes super bra! Hela hästen skriker verkligen att han vill hoppa mer och mer!

Jag vet att Rocket kan hoppa plus att han vill hoppa och han gör det riktigt jävla bra! Dock måste tekniken fram komma lite mer. Han viker in benen väldigt bra. Men vi måste bara gå honom att lyfta dom högre under hakan och sen har jag en fantastiks häst med en fantastisk hoppteknik.. :)


Rocket och jag hoppar 117! :)



Värmer upp lite på 60 :)


Lite högre! kanske 100 :)



Och det högsta! 120! :D Super stolt och han gör det så enkelt.. :D

Jag har en klippa till häst. Och jag är så stolt över honom!! helt klart. När han funkar så är han super på alla sätt och vis! :)

Träning, träning och lite mer träning!

Det blir mycket träningar nu, jag kanske ska hoppträna för hickey idag om jag får platsen. Sen blir det träning för Ulle imorgon. Sen blir det två lugna dagar innan det blir träning för Anna i dressyren :) Det blir första dressyrträningen jag gör på honom privat! Annars så var det bara på skolan som jag red honom. Men nu ska vi trimma lite.

Och dressyren vill jag träna för att stärka honom, och för att kunna lära mig rida honom optimalt, för jag tror vi kan ha bra användning utav det på banan sen. Dock jobbar han ju fint och jag brukar själv sitta och trimma dressyr och han blir bara finare och finare. Men det känns som att jag behöver även ha någon som säger till mig hur han ser ut och vad jag gör för fel på vissa saker. Så jag hoppas att detta kan bli något som jag gör varenda vecka om vi funkar ihop.


Jag och rocket trimmar lite dressyr! :)

Nu ska jag kliva upp och göra mig klar för skolan :) Lycka till idag allihopa :)


Rocket får mat! :)

Så här låter min häst när han får mat.. :P Dock gillade han inte iden av att bli filmad.. Han tycker inte om att prata på film.. Han är nog lite blyg tror jag.. ;)



Tisdag! :)

Idag kommer dom efterlängtade bilderna på Rocket! Så här såg han i alla fall ut i kroppen idag och det är en klar förbättring. Även om vi fortfarande har en väldigt lång väg att gå. Men det känns som att vi har kommit en bit i alla fall.. För så här fin har han nog aldrig varit tror jag!

Så nu hoppas vi på att han får hålla hullet och hålla sig frisk så att vi kan jobba på och verkligen bygga muskler på herren, för det behöver han. :)


Rocket posar åt fel håll.. :P


Rocket åt rätt håll.. :D

Jag tänkte även att ni skulle få se hur mycket mat rocket får.. :) Det är 5 liter hinkar.

Nu ser det dock mindre ut än vad det egentligen är :P och så fri tillgångpå hö till det :) nog går det ingen nöd på honom inte.. :P

På torsdag blir det träning för Ulle och jag längtar så jag nästan spricker. Det ska bli kul att få vara på utebanan och träna bara vädret tillåter. Det finns mer plats att vara på och lättare att hålla igång galoppen och en massa! :) Nej nu ska jag försöka få tag på pojkvännen och sen ska jag natta kudde! :)


Bättre sent än aldrig! :)

Jag och Rocket jobbar på och ska iväg på träning för Ulle i veckan. På torsdag för att vara exakt. Ska bli kul och höra om Ulle har något nytt att säga om Rocket. Om hon tycker han har ändrat på sig något. Jag tycker han har lagt på sig och är mycket finare i munnen att rida nu för tiden så jag har bytt ner till ett vanligt tredelat igen och än så länge fungerar det väldigt bra.

Under tiden jag har varit borta så har jag ju tävlat med Rocket i Falun. Och det gick så där.. vi vägrade ut oss på 5 hindret. Vi fick först ett stopp på 4 då Rocket fick för sig att titta lite på det hindret. Men vi la en volt och kom igen! Och då hoppade han perfekt. Sen kom vi till 5 som han stannade på helt obefogat. Vi kom rätt och han skulle ha kunnat hoppa hur enkelt som helst men valde att stanna. Som han ofta gör på tävling. Jag vet helt ärligt inte hur jag ska kunna få bukt med det. Vi får se hur jag gör helt enkelt. Jag funderar på att åka till svärdsjö och starta en 80 klass och trava runt med honom. Eller åka till Falun och hoppa typ 3-4 hinder och sen gå ut. Så att vi hoppar sista hindret vi rider på så att vi inte går ut bara för att han stannar.

Jag har även firat påsk med Marcus och hans familj en vända. Vi åkte dit och åt lite påskmat innan vi åkte hem igen och fick påskägg av min mamma och Marcus mamma. Mycket trevligt. Bortsätt från att godiset i äggen inte var så där värst goda om jag ska vara ärlig. Haha, men det gick ner några bitar i alla fall.

Jag har även börjat tränat lite själv igen. Jag och Elin har varit ute och gått varenda dag i en vecka innan jag åkte upp till Umeå, men nu är vi igång igen nu när jag är på hemma plan.

Tillbacka till Rocket så ser hans Schema ut för veckan att han ska ut och backträna idag med mig och Elin om vädret tillåter. Och sen blir han riden imorgon och får stå på onsdag, eller om jag går ut och bara rider honom i en kvart eller något inför träningen på torsdag. 

Jag fick även en aha upplevelse på Rocket igår. För i förrgår så red jag honom ute på en äng, och red honom med rätt långa tyglar och red mycket volter, öppna, sluta, skänkelvikningar, Samt öka och minska volten och galoppombyten och en massa sådant. Och jag väntade ut honom tills han själv ramlade ner på bettet och själv tog stöd fram till bettet.  Vilket kanske hände efter 20 minuter. Sen gick han hur stadigt som helst. Så igår när jag skulle rida hem honom så satt jag på samma sätt fast med lite kortare tyglar för att stödja honom lite mer i formen. Och jag lovar dig att hela hästen växte 10 cm i ryggen. Han verkligen sköt på med båda bakbenen och jag hade lika mycket stöd i båda tyglarna. Vilket jag normalt sätt inte brukar ha. Han brukar kunna bli lite hängig i vänster tygel och vill hellre ligga lite på vänster tygel fast jag rider honom i höger varv.

Nej nu ska jag plocka ihop lite på mitt rum. Bilder på Rocket kommer antagligen idag eller imorgon.. :)