Nu är vi på väg!!

Nu är vi på väg som sagt. Och än så länge går det bara bra. Rocken står just nu och käkar hö och har det rätt bra tror jag! ;) i alla fall så fick han nya skor och massage så jag tror han är rätt fot for fight! Nej nu ska jag vara social med min far. Jag uppdaterar et senare ikväll när jag stallet in honom och sett stallet :) kram så länge :)

Förlåt!

Förlåt för att jag inte uppdaterar men det händer ingenting just nu då rocket har tappat två skor. men imorgon då kommer hovslagaren så då kör vi igen :)

Piggelin Rocket!

Idag släppte jag Rocket på bete och Jääääklar vad han sprang. Han verkligen kutade runt i hagen som en idiot. Han hoppade rakt ut för slänten och gjorde världens bockserier efter långsidan. Haha, jag har aldrig någonsin sett honom på det viset. Han var verkligen skogstokig. Det är så himla kul att se Rocket så fruktansvärt lycklig! Det märks att han verkligen mår toppen nu.

Dock såg jag när att jag skulle hämta honom att en baksko satt löst, så imorgon efter jobbet så blir det att köpa nya skor så jag kan byta till nya och fräscha :) sen hoppas jag att dom håller i sig så att jag kan sko honom med samma skor så att jag inte behöver köpa nya åt honom ännu en gång...
funderar även på att lägga en svetsrand runt skon så att Rocket får lite mer att slita på. Istället för att slita ut skon så kanske man kan hjälpa skorna lite så att dom slipper bli så dåliga så fort! Men vi får se hur jag gör. Nu ska jag i alla fall sussa kudde!


Lördag den 14 juli 2012

Idag så gjorde jag och Rocket nästan ingenting… Jag funderade några gånger om jag skulle rida honom men jag bestämde mig i sista sekund för att ta med honom ut på en cykel tur istället. Vilket uppskattades i alla fall av mig.. Det var väldigt skönt att röra lite på sig.. jag hade kedjan på honom men behövde knappt ta alls i honom utan han skötte sig himla bra och höll sig på avstånd helt utan att jag bad honom! Vi tog bara en runda på typ 20 minuter där Rocket travade 90 procent av tiden. Och han var lagom pigg och glad.. ^^


Träning med Wow häst!

Idag har jag varit väg och hjälpt två tjejer med deras OTROLIGT fina kallblodsvalack. Han har alla förutsättningar för att bli så himla bra och fin! Han kommer garanterat vara i placeringarna på tävlingar och dom vill det. För han har en sådan jäkla utstrålning så ni anar inte, Och steget sen då.. Wow! Det är allt jag kan säga!

I alla fall så ville dom ha lite hjälp med grunderna och få honom att jobba lite ärligare med kroppen. Vilket han tyckte var lite jobbigt. Vilket jag kan förstå. Han var lite svag i sitt vänstra bakben och därför är han lite svår att ställa i vänstervarvet. Utan vill gärna gå lite högerställd för att avlasta benet lite. Men jag tror det kommer börja funka toppen för dom när dom hittar honom lite.. Jag vet själv hur svårt det är att rida travare då dom kräver så mycket mer i början av utbildningen. Men båda två gjorde det super bra verkligen. Jag är väldigt nöjd över att hästen har sådana fina ägare som han har.

Jag fick även sitta upp på honom och känna lite, och mina misstankar stämde med vänster bak. Han var även lite vinglig på volten och drog sig gärna mycket mycket inåt men jag tror det beror lite på traverfarenheterna.  Men han var riktigt rolig att rida och att glassa runt på. Han gick som en klocka när han väl fattat vad han skulle göra och man verkligen kände på honom att han visste hur fin han var. Riktigt roligt. Och jag hoppas att jag får möjlighet att träna dom fler gånger och även rida honom någon mer gång, För han var verkligen super trevlig att rida!


Blir nog en vända i alla fall!

Just nu håller Rocket på och mumsar lite på sitt hö. Men jag tror jag ska ut på en liten ridtur sen. Han har ju stått nu i två dagar då det har varit lite grejer jag har velat göra. Sen har även regnet inte riktigt varit på min sida helt och hållet heller.. Men idag verkar det hålla sig riktigt trevligt.. så vi ska nog ut på en liten busvända tror jag!

Jag har även funderat på hur jag ska träna honom under veckorna jag jobbar lite nu här hemma innan vi åker till stockholm och tar en rejäl träningsvända, och jag vill ju hålla igång honom ordentligt nu under tiden så att vi verkligen kan utnyttja månaden på bästa sätt. Men jag kommer ju ha så fullt upp under veckorna som kommer så jag vet inte riktigt hur jag ska lösa problemet.. Men det kommer väl… Det är ju lite synd att vagnen min gick sönder också.. För ibland är det skönt att bara ta en körtur när man känner att det är drygt att rida..  aja det får lösa sig på något sätt. Jag får nog be elin hoppa in som lite ryttare åt honom någon dag i veckan :)


ROLIGT!! ;D

Vet ni vad? :D Rocket ska få följa med mig ner till Stockholm  när jag ska jobba. Och han ska få bo på en flott anläggning där dom har fina hagar ridhus och en stor fin ute bana! Jag ska försöka ta så mycket bilder jag kan under tiden vi är där nere! Ska bli så roligt att få ha möjligheter att träna minst tre gånger i veckan på banan och verkligen ha allting på plats! Och kunna träna för både dressyrtränare och hopptränare regelbundet!

Jag ska försöka ta mig råd att verkligen ta en hård träningsmånad under augusti och verkligen träna, träna och åter igen träna stenhårt! Vi ska vara riktigt trimmade när vi kommer hem! Sen blir det nog att åka iväg på en tävling två dagar efter jag kommer hem! I insjön och hoppa en 80 bana! Och verkligen hoppas på att det går bra! Jag vill så gärna börja komma ut och hopptävla honom och få ut honom på en massa skolrunder på låg nivå så att han inte river så mycket och sen kunna få några nollor i Clear-ronder.  Så att vi blir säkra ihop och sen kan komma upp på en meter under nästa sommar och försöka vara med och fajtas lite om placeringarna under några månader innan vi ska försöka att klättra i klasserna tillsammans! :D Jag tror på oss och vill att vi ska bli riktigt bra!


Onsdag den 11 juli 2012:

Var ute och red Rocket idag. Han var trevlig och pigg. Red honom på babypelamet med deltor för jag antog att han skulle vara relativt pigg.. Och det var han. Men han skötte sig fint. Vi red genom skogen och upp bort till djurmo sen red vi asfaltvägen hem. Galopperade på ordentligt på sista åkern bara innan jag skrittade sista vägen som var kvar. Han svarade fint framåt och verkar tycka att det är rätt kul att ha fått kommit igång igen ordentligt och vara i fin form! Det är så skönt att märka att Rocket är sitt trevliga fräscha jag igen. Det kan vi behöva ett tag nu :)


Tisdag den 10 juli 2012

körde Rocket, en långtur järnvägen - Bäckan - djurmå - Narutreservatet - Prästolles - Djuråsby - Hem! Rocket var pigg och glad och travade och galopperade på bra. Tills det att vagnen gick sönder, Skaklarna gick av när vi tränade i samlad galopp och sen tog det stopp.. ;P Så det var bara att lämna vagnen och hoppa upp och rida hem honom. Men lika glad för det var vi :)

Måndag den 9 juli 2012

Red ut Rocket med elin. Skulle gå den långa rundan men det blev bara genom bäckan sen till djurmo och sen vända hem igen. Vi kom på att det var så blött i gräset och pamp var så himla pigg och vi ville inte riskera någonting nu när dom var på sånt humör. Rocket var pigg och glad som vanligt. Blev dock något trött på slutet med tanke på vädret, då det spöregnade hela tiden.


Torsdag den 5 juli 2012

Var ut och körde Rocket runt naturreservaret, vilket gick bra. Han skulle egentligen ha stått idag men jag kände för en tur ute istället. Pigg och glad. Dock verkade det som att han hade lite träningsverk då han var liiiite stel i bakkärran.

Onsdag den 4 juli 2012

Hoppade Rocket idag tillsammans med Janice och han gick som en klocka. Superfin och ställde upp hela tiden. Supernöjd med Rocket och våran insatts idag. Han kändes verkligen 100 procentig. Toppen! Inte ett stopp på hela träningen!! Nöjd!


Tisdag den 3 juli 2012

Körde Rocket en vända idag och det gick bra. Skrittade mycket och han var glad. Verkade vara nöjd över att få dra vagnen :) har inte så mycket mer att skriva idag.. :/ Men det kommer väl fler gånger :)

Måndag den 2 juli 2012

Hoppade Rocket för jolin idag och han var super trevlig. Min plan med träningen var att stärka honom och hoppa mycket stuts och korta kombinationer för att göra honom något kvickare fram. Han kändes verkligen super hela träningen och stannade inte en ända gång på en timmes träning! NÖJD ASTRID!


Nytt upplägg!

Nu kommer jag skriva datumen på dom inläggen som handlar om vad jag har gjort med Rocket i träningsväg! Dessa inlägg ligger under kategorin Träning, Och finns det inget inlägg för den dagen då betyder det att han har vila! Eller att jag glömt att skriva i, men då kommer jag försöka få in det dagen efter eller något sånt :D