Icke hästrelaterat!

Idag kom jag och funderade på en grej! Varför klagar vi över saker som vi inte har som egentligen är helt oväsentliga? Jag brukar ofta titta på teveprogram där dom berättar om människor som har det svårt i livet och fått levt med saker som jag aldrig kommer få uppleva.

Senast idag kollade jag på ett program som hete Född till att vara annorlunda, och där var det en tjej som inte kunde röra armen. Hon kunde inte böja på den som en normal människa, hennes syster kallade hon sin egen ängel för att hon bar hennes väska till bilen varje morgon när dom skulle till skolan. Och senast jag klagade över någonting så var det att jag var för tjock? Mitt problem går att lösas och jag kan göra det helt själv. Det är bara för mig att ta tag i mina problem och börja leva ett nyttigare liv. Denna flicka kan inte det. Hon kommer hela sitt liv behöva vara beroende av andra och kommer alltid behöva ha någon som hjälper henne med vardagliga sysslor.

En annan kille hade en tumör i hjärnan. Hans mamma och pappa fick alltid passa upp på honom då han led av autism och epilepsi och sov 2 timmar om dygnet. Så hans mamma och pappa hade aldrig ledig tid för varandra. Utan dom fick hela tiden sova om varandra så dom skulle orka med. Killen kommer heller aldrig kunna leva utan någon som tar hand om honom. Han kommer aldrig kunna leva själv och han kommer aldrig kunna göra saker som är helt självklara för mig och för dig. Och då är jag en person som klagar om jag missar en hoppträning för att jag har feber en dag.

Vi har det så himla lätt och klagar över att minsta lilla inte går som vi vill. När vi egentligen har en värld där det finns folk som inte kan borsta tänderna själv, eller vi klagar över att vi får möjlighet att gå gratis i skolan och får dom största möjligheterna till att få en bra utbildning och bli någonting. Medans det finns folk som verkligen vill lära sig och verkligen försöker förstå men aldrig kommer klara av det då han eller hon lider av någon psykisk störning så som CP, Autism, eller något annat som försvårar för dom att förstå.

Jag klagar på min pojkvän för att han är trög och lat när han i själva verket gör det bästa han kan. Och jag har ”förmånen” att klaga på min pojkvän är också helt sjukt. Då många aldrig kommer kunna uppleva ren och äkta kärlek. För att dom inte skulle kunna ha ett förhållande och för att människor ser snett på dom. Och jag klagar på att han inte gör rätt eller inte behandlar mig som han borde. Medans många andra skulle göra så himla mycket för att ha just honom vid sin sida. Medans många andra inte ser det jag upplever som världens undergång som något problem. Vad får oss egentligen att sätta våran lycka på spel för att just den klänningen inte passad eller att jag missade just den hoppträningen, eller att jag inte lyckades med just det provet. När vi egentligen borde vara nöjd med precis allting som vi egentligen uppnår och får vara med om. Varenda dag, hela tiden! Jag ska försöka vara nöjd för det jag har. Att jag kan få slå upp ögonen och se världen varenda dag och höra saker som för mig egentligen är en självklarhet ska jag se på med lite andra ögon. För en gång skull så ska jag vara riktigt nöjd med det jag har och se det fina i mina ”vardagliga” bestyr. För jag vet att någonstans där ute finns det folk som skulle ge vad som helst för att få vara jag bara för några dagar!

With love!


Torsdag!

Idag fick Rocket bara gå på en promenad runt skogsvägen då det var så satans halt ute och jag ville inte att Rocket skulle flisa upp hoven genom att trampa snett om vi red på en åker eller något sådant, så då vandrade jag med honom istället. Men han var pigg och glad och ville gärna visa upp sig lite när vi var ute och gick med honom.  Borstade honom noga innan jag satte på honom pyjamasen och släppte in honom i en nyströad box. Nöjd häst! Fick även tag på hovslagaren, han kommer imorgon vid 10-10,30. Så imorgon blir det till att rida honom rejält sen får han stå på lördag eller gå Barnridning med min pojkvän, Sen på söndag blir det hoppträning igen. :) Roligt Roligt!


Allt I Allo :)

Förlåt mig för helkass uppdatering. Men det har inte hänt så mycket  på hästfronten.

Vi var till veterinären i måndags och det gick bra. Så nu är han vaccinerad och fin i munnen. Vi kom överens med Veterinären att vi skulle åka dit en gång om året för han behöver det. Hon sa att hans tänder växer rätt fort. Men det gick i alla fall bra och han äter mycket bättre nu, jag hade mina funderingar på om det kunde vara något med tänderna med tanke på att han har börjat tappat lite mat när han äter kraft.

Sen på tidsdagen red jag honom lite kort bara. Travade och tog lite galopp, ville inte göra slut på honom med tanke på medicinen, tog dock två språng på vägen hem. Och så klart stannade han och jag hade varken sporrar eller spö och då blir han ju så himla tung när man rider honom så jag orkade inte riktigt hålla ihop honom hela vägen till hinder och det blev det ett stopp. Mitt fel, men vi löste det och han hoppade super så då gav jag mig :)

I onsdags så red jag ut med Liisa och hade Masken på släp, vilket gick toppen. Bortsätt från att min stigbygel gick av. Och ja, jag skrev rätt.  Hela jävla stigbygeln gick sönder. Inte lädret som jag iofs har väntat på ska gå sönder så jag får köpa nytt då dom är rätt slitna. Men dom är så himla trevliga och mjuka så jag vill egentligen inte köpa nya. Men jag får väl passa på nu när jag ändå ska dit. Vidare i ridturen när jag red hem så tappade SÅKLART Rocket en sko och jag hittar den inte, Snösula, brodd och skon var spårlöstförsvunnen. Inte kul.


veterinären!

Idag blir det att åka till veterinären! Och denna gång är det inte för att Rocket är sjuk, utan för en årlig kontroll av tänder och vaccination! ska bli kul att för första gången på två år åka dit för att hästen inte är halt eller dylikt!
Jag tror att han kan ha fått en del hakar på senaste tiden med tanke på att han har börjat tappat lite mat den senaste veckan. Men när jag kollade tänderna för typ 1 månad sen då kände jag inga hakar. Men det kan ju gå fort så att säga.

funderar även på att ta och kliva upp nu så att jag hinner rida honom lite innan vi ska iväg. Eller om han ska få sig lite vila. men jag ville egentligen ge honom den på onsdag. Men får han vila idag då SKA han gå på onsdag! Jag försöker rida honom i alla fall 6 dagar i veckan minst. Och Rocket rids rätt hårt nu förtiden. Han håller sig mycket piggare och gladare av det, än han gör när han rids sporadiskt. Om jag inte rider honom ordentligt och håller igång honom då vet jag att skadorna kommer som ett brev på posten, samtidigt så vet jag att rider jag honom då håller han sig riktigt fräch hela tiden!

Carina var ju här för inte så länge sen och det har verkligen gett resultat. Han år mycket mjukare och svänger med kroppen på ett helt annat sätt vilket jag tycker är riktigt skönt. Så nu ska vi ta och träna lite styrka och frambensteknik för att hjälpa honom fram. Han är ju fortfarande stel i framkärran och därav dom hängande benen. Men han är inte stel stel, utan han är stel för att han inte riktigt vågar ta för sig ännu fast han kan, han törs inte testa sin nya kroppp ordentligt. Men jag tror att när han gör det och vi har haft våran inkörningsperiod med nya muskler och sånt så kommer han bli riktigt fin och förhoppningsvis släppa lite fram i bogarna och bredda sig lite. Och framförallt så kommer han nog lyfta benen fram och få en bra hoppteknik även på små hinder. :)
En bild när jag och Rocket hoppar 130, och där är det ju inte fyskam på tekniken inte.
Jag tror vi hoppar lite lågt för åsa för att utnyttja hela hans kapasitet och förstärka den!

Nej nu ska jag upp, ha det!

Tömkört

Idag tömkörde jag Rocket.  Tömkörde honom på volt och sånt först i alla gångarter vilket gick riktigt bra. Men sen  när vi skulle gå tillbax på den riktigta tömkörningen där jag skulle gå bakom honom och en massa så fungerade ingenting istället! Han vill lixom väldigt gärna gå i en sluta när jag ska tömköra honom och har väldigt svårt att rakrikta med tömar. Så detta tränade vi på tills mitt tålamod var helt slut och jag bestämde mig för att sätta mig upp på hästen och rida igenom honom i trav istället, där fungerade det toppen!

Stundtals lite hängande i handen i galoppen som jag även jobbade endel på. Men lyfta jag upp honom och påminde honom genom att ge honom en liten kick med skäneln på utsidan att han måste fram och bära sig själv! ( kalla mig inte djurplågare nu, för jag red i tennisskor så jag sparkade till honom med hela vaden )
Vilket han då blev lite sur men gjorde. Så efter att ha gjort lite halvbra skänkelvikningar i galopp, med en häst som heldre byter galopp så gick vi ner på traven och jobbade många små volter och mycket serpentiner och skänkelvikningar och han jobbade bra så tyckte jag att jag var väldigt nöjd och gav mig! Imorgon blir det nog lite ridning innan vi ska iväg!


Hoppträningen!

Idag har jag hoppat med Rocket för Åsa, och jävlar vad bra det gick. Jag vet att det inte är så där jätte bra att svära på bloggen. Men inget annat ord kan beskriva hur bra det gick.. Rocket var toppen och jag tyckte att jag själv var toppen. Vi har ett helt annat driv både han och jag och det flyter på för det mesta. Vi fick inte ett ända stopp och han var helt underbar att rida. Gud, detta kommer jag leva på länge!

Vi tränade mycket på att få med hela hästen i svängarna och tränade på distanser och det gick riktigt bra.  Distanserna flöt på riktigt bra. Ibland blev det till och med trångt åt honom, men vi löste det toppen bra! Dock när vi skulle träna på att få med yttersidan genom svängen så har han svårt i vänster varv. Han tappar en del och kommer gärna lite för mycket till höger med bogen och vill inte riktigt följa med runt. Men efter mycket om och men fick vi verkligen till det! Helt underbar känsla att han verkligen funkar!

Jag fick även mycket bra ord från andra. Dom sa att han har blivit riktigt fin i kroppen och rundare och fått en annan bjudning. Samt att han hoppar mycket trevligare och ser pigg och trevlig ut! Känns riktigt bra att andra också har börjat tro på oss.. :)

Nej nu ska jag prata med världens bästa pojkvän och sen ska jag nog ta en tupplur innan jag ska ut och göra klart stallet och Rocket!! :) Ha en bra dag!


Rocket i en övning!


Rocket banan!


Rocket banan!

Värma inför helgen!

Nu ska jag ut och rida Rocket! Blir att känna på honom lite inför helgen när det är hoppträning på lördagen.
Ska rida ner till ängen och ta några skutt på honom och bara känna efter lite. :) Känns verkligen som att vi är på G nu! han funkar fint och så.

På måndag blir det att raspa tänderna och den årliga vaccinationen på Rocket! Sen har jag även beställt ryttarlicensen och hästlicensen. Så nu ska vi ut och tävla jag och min guldkille! Ska bli riktigt roligt! Det är så kul när hästen fungerar som han ska. Funderar även på att vara med på höjdhoppningen på klubben! Och då ska jag bara tävla mot mig själv och Rocket! Går han toppen på 130 så ska jag ge mig då! jag tror det räcker gott och väl. Helt klart! Jag är nöjd bara han suger mot hindrena och hoppar bra.

Sen ska vi se om Janice kan ta sig för och ladda upp filmen på mig och rocket när vi är och tävlar i Ludvika. Hah, jag kan säga att det var många påskägg som flög den gången. Ska bli kul att se det från en annan vinkel en deen jag såg ifrån hästryggen när Rocket tvärnitade och rev verkligen hela hindret. Jag tror att det tog personalen 2 minuter att ställa upp hindret igen. xD Måste ha varit en rolig syn. Nej nu ska jag dra mig!
 















Här är det janice som stutsar 110 med min prins!


Massage!

Idag fick Rocket massage av Carina. Hon satte också nålar på honom. Och jäklar vilken reaktion vi fick. Han började slå som en tock med båda bakbenen rakt upp i ingenstans. Och Carina sa att det var bra. Då hade han reagerat bra på behndlingen. Sen fick jag massor av beröm för att hon har aldrig sett en häst som har svarat så b ra och som har lagt på sig så mycket muskler på så kort tid någonsin. Så det fick jag beröm för!

Rocket kändes även jättefin när jag red honom idag.. Jag kunde trava och rida lätt på båda sitbenen och det kändes inte alls mysko över huvud taget! Så imorgon blir det en liten lugn med ändock lång tur ute, och på fredag så ska han hoppas några språng på åkern för på lördag blir det hoppträning i mockfjärd. Har inte bestämt mig om jag ska hoppa för åsa eller om jag ska hoppa själv. Det återstår att se.

Sen om jag hittar skjuts så är det bestämt att jag ska vara med i avesta. Antagligen så skjutsar mamma och det ska bli riktigt kul. så ska passa på att träna banor på 80 cm nu i tre veckorstid så att jag får en bra start på året med rocket. Sen ska vi beställa tid för rocket att bli vaccinerad. Så att jag inte behöver tänka med på det heller. och så ska tänderna raspas så att han blir fin i munnen sen ska vi vara på g tycker jag. :D